OVER DE KUNSTWERKEN

De kunstwerken zijn afkomstig uit het boek Exquisite Errors, Diagnostic Manual of Codec Orders by Barry van der Rijt – first edition DMCO-I.

book

Heeft U in het boek een kunstwerk zien staan die niet op deze site aangeboden wordt? Neem dan contact met ons op.

Formaten

De kunstwerken zijn verkrijgbaar als HQ print op dibond (1050 x 600 mm fine-art print van zeer hoge kwaliteit bevestigd op dibond, afgewerkt met folie, ophangprofiel aan achterzijde). Wordt geleverd met gesigneerd certificaat van echtheid.

Dibond (2 mm) is een sandwichplaat op basis van twee toplagen van aluminium (0,3 mm) en een kern van zwart polyethyleen. Dibond is krimp- en rekvrij.

 Dibond1

Overige formaten

Om de exclusiviteit te garanderen wordt elk kunstwerk slechts eenmaal geprint. Wilt u een kunstwerk in een ander formaat? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Levertijd

Omdat elk kunstwerk speciaal op maat wordt gemaakt, geldt er een levertijd van gemiddeld drie weken na datum van bestelling.

Geen verzendkosten

Alle produkten worden gratis geleverd. De HQ print on dibond wordt, nadat wij met U een afspraak hebben gemaakt, gratis bij U thuis afgeleverd.

Algemene voorwaarden

Op al onze kunstwerken zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Klik hier om de algemene voorwaarden te bekijken.

 

OVER EXQUISITE ERRORS

Fouten die zo voortreffelijk zijn dat je er een kunstwerk van kunt maken. En die tevens dienen als metafoor voor wat je verkeerde medische diagnoses kunt noemen. Dat is de kern van “Exquisite Errors”, een project van Barry van der Rijt.

In 2013 raakte Barry van der Rijt geobsedeerd door afwijkingen die kunnen ontstaan in de weergave van digitale film. In een periode van twee jaar verzamelde hij honderden afbeeldingen van het moment waarop de fout optrad. Geïnspireerd op de DSM, de Diagnostic and Statisctical Manual of Mental Disorders, groepeerde hij deze afwijkingen met een positief label. Want ook al wijken deze codec errors af van wat men verwacht van digitale film, dat betekent nog niet dat ze mislukt zijn.

Heeft iemand die afwijkt van de gevestigde orde daadwerkelijk een mental disorder? Of heeft iemand die afwijkt van de norm eenvoudigweg andere kwaliteiten of andere talenten?

 

“Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing it is stupid.“

Albert Einstein